De smederijwinkel

Voor eerlijk handwerk, gecombineerd met maatwerk in goede kwaliteit kunt u terecht bij Smederij  Matthijsse. Wanneer u als klant met een idee komt, dan is het zaak om dit te vertalen naar een doordacht ontwerp. Als dit ontwerp beider goedkeuring kan wegdragen, pas dan wordt tot het vervaardigen overgegaan. Dit hoeft zich niet te beperken tot smeedwerk, maar wij kunnen ook gietwerk of andere metaalbewerkingen verzorgen. of voorwerpen aanpassen maar ook complete hekwerken inclusief bediening maken en leveren. Wij proberen zo veelzijdig mogelijk te zijn, maar daarbij wordt wel de kwaliteit in acht genomen.

Bent u op zoek naar hoogwaardig smeedwerk of wilt u bestaand ijzerwerk professioneel laten restaureren ? Informeer dan voor een persoonlijk en gedegen advies .

 

In de smederijwinkel zijn vele voorbeelden van vakmanschap te zien. Daarnaast is het assortiment aangevuld met onder meer schoorsteenkappen, windwijzers, gietijzeren kettingen en overige gietijzeren producten. Vrijwel elke vraag of idee kan beantwoord of uitgevoerd worden.

 

 

 

De smederijwinkel De smederijwinkel De smederijwinkel De smederijwinkel De smederijwinkel De smederijwinkel

Smederij Ido Matthijsse is

Smeedstaalwerk

Exclusieve handgemaakte smeedproducten. Elk product is maatwerk met een zeer hoge kwaliteit.
Dat is {smeedtaalwerk}

Opzoek naar op maat gemaakt smeedwerk?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

MST Groep

Naast de Smederij zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met de bestaande bedrijven binnen de familie door het aanschaffen van een 3D Waterjet snijmachine. Door deze bundeling kunnen wij voor vele vragen en uitdagingen een oplossing bieden. 
Zo kunt u bij ons terecht voor productie, engineering en montage van al uw producten en projecten.

Watersnijden is een koud proces waardoor nagenoeg alle materialen bewerkt kunnen worden. Van staal en RVS tot kunststoffen en hout. Dankzij de 3D kop met een werkhoek van 68° , zijn de mogelijkheden eindeloos.

MST Groep ondersteunt haar opdrachtgevers in het bedenken, ontwerpen, bouwen, beoordelen en leveren van concrete, gevalideerde en vermarktbare producten. Dat doen ze in de mobiele en stationaire machinebouw.

www.mstgroep.nl

MST Groep MST Groep MST Groep MST Groep MST Groep MST Groep MST Groep

Contact

U bent welkom in onze Smederij :

Zaterdag  10.00 - 12.00 uur
of op afspraak

Smederij Matthijsse B.V.
Rapenburgweg 12
4365 ND Meliskerke
tel.           0118 - 56 32 73
gsm.       06 53 86 80 86
e-mail.   info@idomatthijsse.nl
facebook.com/smederij-ido-matthijsse

Wanneer u contact op wilt nemen,

mailt u dan via : info@idomatthijsse.nl

Prijswijzigingen en zetfouten van alle artikelen
op deze website voorbehouden.

Smederij Matthijsse respecteert uw privacy :

Wanneer u ons Privacy Statement in wilt zien, stuurt u ons dan een verzoek via info@idomatthijsse.nl

Smederij en Snijtechniek

Naast de Smederij zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met de bestaande bedrijven binnen de familie door het aanschaffen van een 3D Waterjet snijmachine. Door deze bundeling kunnen wij voor vele vragen en uitdagingen een oplossing bieden. Zo kunt u bij ons terecht voor productie, engineering en montage van al uw producten en projecten.

Watersnijden is een koud proces waardoor nagenoeg alle materialen bewerkt kunnen worden. Van staal en RVS tot kunststoffen en hout. Dankzij de 3D kop met een werkhoek van 68° , zijn de mogelijkheden eindeloos.

Zie MST Groep BV

Smederij en Snijtechniek Smederij en Snijtechniek Smederij en Snijtechniek Smederij en Snijtechniek

Gouden Harp

Tuinpoort in oude binnenstad,
harp met bladgoud overtrokken.

Gouden Harp

Windwijzer bladgoud

Koperen schoorsteenkap met windwijzer Hebreeuwse tekst , verguld met bladgoud .

Buitentraplift

Als Smederij Matthijsse hebben wij voor een particuliere klant een buitentraplift ten behoeve van rolstoelgebruik mogen ontwerpen en realiseren vanaf een parkeerplaats tot een hoger gelegen woning (peil +25m). De afstand die overbrugt moest worden op de helling is bijna 60 meter lang, de hellingshoek is 22 graden.

Om privacy redenen worden geen mededelingen gedaan betreffende naam opdrachtgever, locatie, kosten e.d.

Er is gekozen voor een stalen trapconstructie met hardhouten treden en de trap is gefundeerd op hardhouten palen.
Alleen de eerste meters van de trap en de laatste meters zijn recht, de overige zijn gebogen lijnen, met als doel het geheel zo natuurlijk mogelijk in te passen in het landschap.
De trapboom -de buizen aan beide zijden van de trap- zijn een belangrijk deel van de constructie; deze doen dienst als rail voor de lift en onder de buizen is een tandheugel gemonteerd, hierin grijpen de aandrijftandwielen van de lift.
De trap is aan één zijde voorzien van een leuning, in de onderkant van de leuning is ledverlichting ingebouwd die automatisch aangaat bij gebruik.

Om de lift te kunnen parkeren is de trap doorgetrokken onder parkeerterrein niveau , hiervoor is een kleine garage gebouwd die afgesloten kan worden met een solide roldeur voorzien van dezelfde houten bekleding als de treden van de trap.
Deze roldeur vormt tevens de verbindingsvlonder tussen parkeerterrein en trap. De garage met lift is niet zichtbaar en voor de niets vermoedende gebruiker van de trap wijst niets op aanwezigheid van een lift.
Als de lift in de garage staat worden de accu's automatisch opgeladen.
De lift heeft 2 zitplaatsen en tevens kan er een rolstoel op geplaatst worden. De aandrijving is d.m.v. een stille elektromotor die via een differentieel de tandwielen aandrijft die onderaan de rail in de tandheugel grijpen.
Het plateau van de lift waarop de stoelen zijn gemonteerd, schuift bij aankomst bovenaan de trap automatisch ca. een halve meter naar voren, om zo naadloos een overbrugging te maken met de bovenste traptrede, zodat de lift zonder problemen toegankelijk is voor rolstoel gebruikers.
Om deze naadloze toegang tot de lift ook aan de onderkant van het traject bij het parkeerterrein mogelijk te maken is een automatische schuifvlonder gemaakt die op het moment dat de lift stopt onderuit de toegangsvlonder vanaf de zijde van het parkeerterrein schuift en zo ook hier een probleemloze toegang voor rolstoelen garandeert.
Bediening van de lift is d.m.v. knoppen op de lift; ook is de lift van afstand te bedienen, dus bijv. onbemand uit parkeerstand naar een opstapplaats, of onbemand direct vanaf boven naar de parkeerplaats of garage.
De hele bediening is geautomatiseerd en voorzien van vele veiligheidsvoorzieningen om in alle omstandigheden een veilig gebruik en veilige omgeving te garanderen, de lift legt de afstand van bijna 60 meter af in ca. 1 minuut.

Het ontwerp van de carrosserie is gebaseerd op een schelp (fossiel), deze vorm is te zien in de film. Elk onderdeel, elk detail, elk gebruikt soort materiaal, kleur, conservering, keuze van componenten, zijn in nauw overleg met de klant en alle betrokken partijen samengesteld met als doel een eindproduct te realiseren dat ook op de lange termijn in zware klimatologische omstandigheden kan en blijft functioneren. Vanzelfsprekend is hierbij regulier onderhoud noodzakelijk.

Voor ons bedrijf en iedereen die er bij betrokken is geweest een prachtig en uitdagend project waar we met veel plezier aan hebben gewerkt.

Buitentraplift Buitentraplift Buitentraplift Buitentraplift Buitentraplift Buitentraplift Buitentraplift

Stalen kozijnen / deuren

Stalen kozijnen of (openslaande) deuren van warm gewalst stoeltjes profiel.

Zie het Projectboek bij Diversen.

Watersnijmachine 3D

Naast de Smederij zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met bestaande bedrijven binnen de familie wat resulteert in :

www.mstgroep.nl

 

Trapleuning Kraanvogel

Gesmede trapleuning "Kraanvogel"
Zie ook de Weetjes

Klik op de foto's om ook de details te zien.

Trapleuning Kraanvogel Trapleuning Kraanvogel Trapleuning Kraanvogel Trapleuning Kraanvogel Trapleuning Kraanvogel Trapleuning Kraanvogel Trapleuning Kraanvogel

Traplift

Zie het Projectboek bij Diversen.

Spiltrap

Spiltrap in eigen Smederij geproduceerd en geplaatst in kantoorpand.

Spiltrap Spiltrap Spiltrap Spiltrap Spiltrap Spiltrap Spiltrap Spiltrap Spiltrap Spiltrap Spiltrap Spiltrap Spiltrap

Leuning buitentrap

Gesmede leuning voor buitentrap.

Klik op de foto's om ook de details te zien.

Leuning buitentrap Leuning buitentrap Leuning buitentrap

Rozenbogen

Diverse voorbeelden van Rozenbogen.
Deze worden op maat gemaakt naar de wens van de klant.

Voor verdere informatie : info@idomatthijsse.nl

Rozenbogen Rozenbogen Rozenbogen Rozenbogen Rozenbogen Rozenbogen Rozenbogen Rozenbogen Rozenbogen Rozenbogen Rozenbogen

Balustrade

Gesmede Trapbalustrade en -leuning.
Klik op de foto's om ook de details te zien.

Zie het Projectboek bij Smeedwerk

Schoorsteenkap

Schoorsteenkap geplaatst met vergulde vlinder, naar eigen ontwerp klant .

Zie het Productboek bij Schoorsteenkappen - Windwijzers.

Glazen vlinder op sokkel

In de smederij worden ook projecten gerealiseerd met kunstenaars.
De sokkel waar de glazen vlinder op bevestigd is, is in opdracht gemaakt van beeldend kunstenaar Lia Koster, (www.liakoster.nl)
De sokkel is gelagerd waardoor de vlinder als het ware met de wind mee "vliegt" .
Alles verzinkt en met een dubbellaags poedercoating.

Klik op de foto's om ook de details te zien.

Voor verdere informatie : info@idomatthijsse.nl

Glazen vlinder op sokkel Glazen vlinder op sokkel Glazen vlinder op sokkel Glazen vlinder op sokkel Glazen vlinder op sokkel Glazen vlinder op sokkel

Messing leuning

Messing leuning

Klik op de foto's om ook de details te zien.

Voor verdere informatie : info@idomatthijsse.nl

Messing leuning Messing leuning Messing leuning Messing leuning Messing leuning Messing leuning Messing leuning Messing leuning Messing leuning Messing leuning

Restauratie windwijzer

Reatauratie oude windwijzer van monumentaal pand.

Klik op de foto's om ook de details te zien.

Voor verdere informatie : info@idomatthijsse.nl

Restauratie windwijzer Restauratie windwijzer Restauratie windwijzer Restauratie windwijzer Restauratie windwijzer Restauratie windwijzer Restauratie windwijzer Restauratie windwijzer Restauratie windwijzer Restauratie windwijzer

Stalen kozijnen K361

Stalen openslaande deuren van warmgewalst stoeltjesprofiel.
De stalen kozijnen kunnen ook van slank koudgewalst raam/deur profiel gemaakt worden.

Klik op de foto's om ook de details te zien.

Voor verdere informatie : info@idomatthijsse.nl

Stalen kozijnen K361 Stalen kozijnen K361 Stalen kozijnen K361 Stalen kozijnen K361 Stalen kozijnen K361 Stalen kozijnen K361 Stalen kozijnen K361 Stalen kozijnen K361

Ku(n)stpicknickplaatsen

Ook voor kunstwerkprojecten kunt u in de smederij terecht. Op het Zeeuwse eiland Walcheren zijn 8 kunstzinnige picknickplekken gekoppeld aan het fietsknooppuntensysteem. 
Deze ku(n)stpicknickplaatsen zijn ontworpen door Joke de Witte en gerealiseerd in eigen smederij .
Zo kan de fietser bij Valkenisse even uitblazen in een roze wolk of op de Panoramaweg bij Westkapelle energie opdoen tussen de stalen koeien.

Klik op de foto's om ook de details te zien.

Voor verdere informatie : info@idomatthijsse.nl

Ku(n)stpicknickplaatsen Ku(n)stpicknickplaatsen Ku(n)stpicknickplaatsen Ku(n)stpicknickplaatsen Ku(n)stpicknickplaatsen Ku(n)stpicknickplaatsen Ku(n)stpicknickplaatsen Ku(n)stpicknickplaatsen Ku(n)stpicknickplaatsen

Zeiljacht

Dit is een schaalmodel van een zeiljacht die jaren geleden eigendom was van een familielid van een klant.
Dit zeiljacht is op ambachtelijke wijze door ons uit metaal tot stand gebracht aan de hand van een foto en komt nu met de wind in de zeilen uit de muur varen.

klik op de foto's om ook de details te zien.

Voor verdere informatie : info@idomatthijsse.nl

Zeiljacht Zeiljacht Zeiljacht Zeiljacht

Hekwerk H470

Restauratie van oud Frans Hekwerk.

Klik op de foto's om ook de details te zien.

Voor verdere informatie : info@idomatthijsse.nl

Zie Productboek overige Hekwerken .

Hekwerk H470 Hekwerk H470 Hekwerk H470 Hekwerk H470 Hekwerk H470 Hekwerk H470 Hekwerk H470

Hekwerk H475

Hekwerk op maat gemaakt in eigen smederij.
Geplaatst in de duinen, daardoor extra geconserveerd
om roestvorming te voorkomen.

Klik op de foto's om ook de details te zien. 

Voor verdere informatie : info@idomatthijsse.nl

Zie Productboek overige Hekwerken.

Hekwerk H475 Hekwerk H475 Hekwerk H475 Hekwerk H475 Hekwerk H475 Hekwerk H475 Hekwerk H475 Hekwerk H475 Hekwerk H475 Hekwerk H475

Hekwerk H480

Gesmede tuinpoort op maat gemaakt in eigen smederij.

Klik op de foto's om ook de details te zien.

Voor verdere informatie : info@idomatthijsse.nl

Zie Productboek overige Hekwerken.

Hekwerk H480 Hekwerk H480 Hekwerk H480 Hekwerk H480 Hekwerk H480 Hekwerk H480 Hekwerk H480 Hekwerk H480

Hekwerk 483

Hekwerk gemaakt in eigen smederij.

Klik op de foto's om ook de details te zien.

Voor verdere informatie : info@idomatthijsse.nl

Zie Productboek overige Hekwerken.

Hekwerk 483 Hekwerk 483 Hekwerk 483 Hekwerk 483 Hekwerk 483 Hekwerk 483 Hekwerk 483 Hekwerk 483

Hekwerk H490

Smederij Ido Matthijsse levert op maat gemaakte inrijpoorten , die tot in detail op uw wensen worden gemaakt. Van modern tot hand gesmeed , compleet met fundatie , automatisering en evt. metselwerk. Deze poorten kunnen overal in Europa worden geleverd en worden in principe in een dag geplaatst , wat minimale overlast voor de klant betekend.
Deze inrijpoort is geheel hand gesmeed , gaten zijn in de strip "geslagen" , scharnieren en motorbak-ophanging zijn verticaal en horizontaal verstelbaar , elektronica van de automatisering is weggewerkt in roestvrij stalen kasten die in de achterzijde van de gemetselde palen zijn geplaatst.
Om roestvorming op lange termijn te voorkomen , ook vlak aan de kust , zijn alle naden rondom afgelast en nabewerkt , alles ,buitenom de rvs onderdelen, is thermisch verzinkt en voorzien van een dubbellaags poedercoating-systeem.
Een inrijpoort in de juiste stijl en model in de juiste verhoudingen kan uw woning compleet maken en is zicht bepalend.
Als deze poort ook op de niet zichtbare punten op de juiste manier met de juiste materialen gemaakt is , kan een poort , mits goed onderhouden , een mensenleven meegaan.
Dus komt u eens informeren bij ons waaraan een goede poort moet voldoen en waar u op moet letten voordat u een verkeerde beslissing neemt : info@idomatthijsse.nl
Klik op de foto's om ook de details te zien.  Zie Productboek overige Hekwerken.
Hekwerk H490 Hekwerk H490 Hekwerk H490 Hekwerk H490 Hekwerk H490 Hekwerk H490 Hekwerk H490 Hekwerk H490 Hekwerk H490 Hekwerk H490

Hekwerk rond grafkelder

Hekwerk rond grafkelder, productie in de Smederij.
Rondom de grafkelder is een fundatiebalk ingegraven waarop het hekwerk geplaatst wordt, zodat het geheel niet kan verzakken.

Klik op de foto's om ook de details te zien.

Voor verdere informatie : info@idomatthijsse.nl

Zie Productboek overige Hekwerken.

Hekwerk rond grafkelder Hekwerk rond grafkelder Hekwerk rond grafkelder Hekwerk rond grafkelder Hekwerk rond grafkelder Hekwerk rond grafkelder Hekwerk rond grafkelder

Hekwerk H528

Tuinpoort in de oude binnenstad ,
de harp is in brons gegoten en met bladgoud overtrokken.

Klik op de foto's om ook de details te zien.

Voor verdere informatie : info@idomatthijsse.nl

Zie Productboek overige Hekwerken.

Hekwerk H528 Hekwerk H528 Hekwerk H528 Hekwerk H528 Hekwerk H528 Hekwerk H528 Hekwerk H528 Hekwerk H528